Kim Nam-gil (김남길)

0
495

Kim Nam-gil (김남길) – To Południowokoreański aktor i muzyk urodzony 13 marca 1981 roku. Zagrał w wielu filmach takich jak Hae-jeog (Piraci : W poszukiwaniu cesarskiej pieczęci) czy Pandora.

 

 

Filmografia

ROK | FILM | POSTAĆ

2004 | Low Life | Policjant
2006 | Don’t Look Back | Seok-woo
2006 | No Regret | Song Jae-min
2008 | Public Enemy Returns | Park Mun-su
2008 | Modern Boy | Hidaka Shinsuke
2008 | Portrait of a Beauty | Kang-mu
2009 | Handphone | Jang Yoon-ho
2010 | Lovers Vanished | Kim Su-in
2012 | Ensemble | (Był Producentem)
2013 | Hello, Mom | (Był Reżyserem)
2014 | The Pirates | Jang Sa-jung
2014 | Glory for Everyone | (Był Narratorem)
2015 | The Shameless | Jung Jae-gon
2015 | The Sound of a Flower | Heungseon Daewongun
2016 | Pandora | Kang Jae-hyeok
2017 | Memoir of a Murderer | Tae-joo
2017 | One Day | Kang-soo
2018 | Strange Family | ???

Seriale & TV Show

wkrótce..

Muzyka

wkrótce..