Korea.net.pl – o Filmach, Muzyce i Kulturze Koreańskiej

Blog

 Z ostatniej chwili
  • Koreańska edycja Playboy’a rusza w czerwcu… Koreańska edycja Playboy’a rusza w czerwcu. Amerykański magazyn „Playboy” od czerwca będzie współpracował z Południowokoreańską firmą publikującą lokalne magazyny. Właściciel Playboy Enterpriseses podpisał kontrakt z Korea’s Kaya Media Corporation na...
  • Celebryci chcą pozbyć się hejtu… Celebryci chcą pozbyć się hejtu… Ostatnimi czasy zaroiło się od fałszywych informacji na temat koreańskich gwiazd kpop’u oraz  złośliwych komentarzy do i na temat idolek. JYP Entertainment chce pozbyć się...

Moon Geun-young (문근영)

Moon Geun-young (문근영)
Październik 15
20:43 2016

moon-geun-young

Moon Geun-young (문근영)

Moon Geun-young – To Południowokoreańska aktorka i piosenkarka urodzona 6 maja 1987 roku w Gwangju. Moon zadebiutowała w roku 1999 jako aktorka, ale już wcześniej w wieku 10 lat została modelką. Początki sławy zawdzięcza roli w dramie Autumn My Heart (2000) w której wystąpiła jako Eun-shu. Moon Geun-young regularnie organizuje oraz wspiera akcje charytatywne.

Filmografia

FILMY

1999 – On The Way (film dokumentalny)

2002 – Lover’s Concerto – Jako Lee Ji-yoon

2003 – A Tale of Two Sisters – Jako Bae Su-yeon

2004 – My Little Bride – Jako Seo Bo-eun

2005 – Innocent Steps – Jako Jang Chae-rin

2006 – Love Me Not – Jako Ryu Min

Seriale/Dramy

1999 – Burnt Rice Teacher and Seven Potatoes – Jako Han Mi-soo

2000 – Autumn in my Heart – Jako mała Yoon/Choi Eun-suh

2000 – Medical Center – Jako umierająca młoda piosenkarka (odcinek 15)

2001 – Empress Myeongseong – Jako Min Ja-yeong

2001 – Life is Beautyful – Jako mała Yoo Hee-jung

2003 – Wife – Jako Han Min-Ju

2008 – Painter of the Wind – Jako Shin Yun-bok

2010 – Cindrella’s Sister – Jako Go Eun-jo/Song Eun-jo

2010 – Mary Stayed Out All Night – Jako Wi Mae-ri

2012 – Cheongdam-dong Alice – Jako Han Se-kyung

2013 – Goddess of Fire – Jako Yoo Jung

2015 – The Village: Achiara’s Secret – Jako Han So-yoon

© 2016 – 2017, KOREA.NET.PL. Wszelkie prawa zastrzeżone. Zakaz kopiowania treści bez zgody autora.

Powiązane artykuły


0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.


Nutka na dziś…